کاهش ضایعات بخش کشاورزی ایران با راه اندازی صنایع تبدیلی و تولید انواع میوه و سبزیجات خشک
نگهداری مواد غذایی به طریقه ی خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش ها است. در گذشته مردم میوه ها ، سبزیها ، گوشت و ماهی را در فصول پربار در گرمای خورشید و یا کنار آتش و دود خشک می کردند تا در فصول کمیاب به مصرف برسانند. تقریبا انسان ها از هزاران سال پیش به خشک کردن مواد غذایی به روش سنتی پرداخته اند اما شروع اصلی کنسرواسیون غذاها با خشک کردن مصنوعی مربوط به حدود ۲۰۰ سال قبل است.
امروزه مواد غذایی خشک بخصوص میوه ها علاوه بر آمریکا در اکثر نقاط دنیا تولید و به کشورهای مصرف کننده صادر می شوند. یونان، ایران، ترکیه، پرتقال، الجزایر، استرالیا، آرژانتین و یوگسلاویاز کشورهای صادرکننده میوه خشک هستند.
ظرفیت کشور ایران جهت تولید انواع میوه و سبزی خشک
ایران به دلیل وجود باغ های میوه کشوری کاملا مناسب برای صادرات چیپس میوه است و توانایی تولید روزانه بیش از ده ها تن چیپس میوه را دارد.
آب و هوای چهار فصل ایران و پتانسیل بالا جهت جمع آوری هر نوع میوه تازه به مقدار زیاد، آن را به بهترین تولید کننده میوه خشک در جهان تبدیل میکند.
میوه در داخل ایران به دلیل ارزانی و هزینه تولید کم، قیمت تمام شده بسیار پایینی دارد و از طرفی دیگر خشک کردن میوه توسط روشهای مختلف هزینه سوخت و انرژی کمی دارد و درصورت آنکه فرآیند خشک کردن میوه توسط کارگر انجام شود، هزینه نیروی انسانی پایینی هم دارد.
تمام این عوامل موجب می شود تا به سرمایه گذاری روی تولید انواع میوه و سبزی خشک در ایران پرداخت و با این سرمایه بعنوان یکی از درآمدهای دلاری برای کشور ارزآوری کرد.
کشورهای عربی مثل عمان، امارات و قطر چیزی به اسم باغ میوه ندارند و با صادرات چیپس میوه به این کشورها می توان راحت محصولات خود را به فروش رساند و برای کشور ارزآوری ایجاد کرد و از همه مهمتر موجب افزایش درآمد، ایجاد اشتغال و همچنین جلوگیری از به هدر رفتن ضایعات بخش کشاورزی شود.
مزایای خشک کردن میوه ها نسبت به سایر روش های نگهداری
- استفاده از انرژی آفتاب موجب آلوده نشدن هوا و محیط زیست و از همه مهمتر، ذخیره شدن سوخت های فسیلی (نفت، گاز و زغال سنگ و…) برای آیندگان می شود.
- استفاده از انرژی آفتاب در مناطق خشک، باعث کم شدن هزینه تولید و تشویق تولید کنندگان برای خشک کردن میوه و سبزی ها میشود.
- خشک کردن، از سایر روش ها مثل کنسرو کردن، منجمد کردن و تهیه ترشی و مربا آسان تر است.
- تبدیل محصول به خشکبار باعث می شود وزن آن کم و حمل ونقل آن آسان و ارزان شود.
- خشک کردن موجب نگهداری و حفظ میوه وسبزیجات در فصول پر بار برای استفاده در فصول کمیاب می شود.
- حفظ مواد غذایی در مقابل فعالیت های بیولوژیکی از قبیل می و آنزیمی که باعث خرابی می شوند.
شرکت کشت و صنعت سبزگوهرابیورد تولید کننده انواع میوه خشک
http://instagram.com/sabzgohar
Http://www.sabzgohar.com
t.me/sabzgoharabivard
درباره این سایت